Verí a l’Atzar. 10 anys de pintura.

Verí a l’Atzar. 10 anys de pintura.

Flyer about the art show exhibition tour. Pau Gamell.

Cartell del tour pinturil 2014. Pau Gamell.

A aquestes alçades em vull permetre el luxe de revisar la feina feta, per una banda el 10è aniversari sol tenir una mica de transcendència, de cara a celebrar i fer una mirada enrere/valoració de quins han estat els èxits i els fracassos. Fins aquí res de nou, tard o d’hora tothom ho fa, uns en fan un llibre, altres publiquen un doble LP de grans èxits o se celebra amb tota pompositat la xifra a celebrar, per norma general 5, 10, 15, 20… de 5 en 5 fins que cansa i en fas de 10 en 10.

La veritat és que en aquest 10è aniversari m’hi he trobat, i vaig pensar que ho podria celebrar a la meva manera, que seria, donat que es tracta de pintura, fent unes exposicions, de cara a tancar l’any, per una banda per ventilar l’habitació que alhora fa de magatzem dels temes que he anat pintat en aquests 10 anys i per altra banda mostrar a noves persones que potser ni em coneixen i que els pugui agradar la meva feina.

Què ensenyo?

Les obres dels darrers anys i d’anteriors que són de la mateixa línia, res de figuratiu, ni estrambòtic. Bàsicament per poder oferir una exposició en què el visitant pugui veure un treball amb una línia pictòrica uniforme, i no un compendi de quadres desiguals amb una diversificació de línies inacabades que transmetin el sentiment de “Cacau Mental” cosa que he fet sempre que he exposat de manera individual. Aquesta seria una de les coses que he après en aquests 10 anys.

Per què?

Per què fa 10 anys que vaig signar el primer quadre: Un tema figuratiu, que em va costar molt de veure’l ben fet i ara si el miro, no puc deixar de pensar que per no haver-ne fet mai cap (de quadre, dibuixar ho he fet des que tinc memòria) va quedar prou arreglat, però vaja que li tinc estima per ser el primer. I d’això ja fa molt temps i ho recordo molt llunyà, recordo patir dibuixant, pintant i envernissant… ara encara pateixo, però ho porto millor.

Recordo el dia que vaig dir: faré quadres en negatiu! (mare meva, vaig estar un temps fent fotos amb el filtre “invertir”) i em vaig cansar… Ara faré surrealisme (molt original, sí senyor. Si ja molts em veien com un sonat… me’n vaig cansar, ara faré Pop Art i aquí vaig ser força constant i fins i tot vaig deixar de fer-los per què hi havia un seguit de temes escampats que sempre dibuixava i pocs van fer el salt a pintura, massa feina, massa idees, i va ser així com vaig deixar tot el que era anterior per centrar-me en aquests dibuixos que faig sota el nom serial de “Intens” aquesta és la línia que compon aquest seguit d’exposicions.

Què expliquen?

Sentiments, situacions que condicionen les nostres vides, i encara que em pesa, no hi ha cap tema “feliç” no és que no m’agradi la felicitat i joia, simplement no hi penso mai alhora de dibuixar, només em venen al cap aquelles coses que no m’han agradat, de mi, de tu, d’ell o de tot plegat.

Agraïments: A la Divina (sempre) a la gent que m’envolta i que saben tot el que em costa tirar aquestes coses endavant (Robert, Manel, Montse, Alba…), a la gent que m’aconsella i m’ajuda (Xevi, David, bob, clara…) i com no, a tot l’equip del Teatre de Ca l’Eril (Joan i companyia) i a Moby Disk (Pemi) sense aquestes persones, res de res, quadres guardats dins una habitació. Moltes gràcies.

 Pau Gamell.

http://www.elpuntavui.cat/article/5-cultura/19-cultura/829296-pau-gamell-10-anys-de-pintura-a-moby-disk.html

http://surtdecasa.cat/ponent/agenda/exposicio-veri-l-atzar-de-pau-gamell

http://www.bonart.cat/actual/veri-a-latzar-de-pau-gamell-a-moby-disk/

http://www.teatrecaleril.cat/food/item/pau-gamell/

2nd flyer about 10th anniversary exibiton

2on Cartell expos 10 anys de pintura. Pau Gamell. 2014

1st flyer about 10th anniversary exibiton

1er Cartell expos 10 anys de pintura. Pau Gamell. 2014


Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada